Luni - Vineri
8:00 - 16:00

0250 765 301

Ghid montaj picurare

Ghid montaj picurare

REALIZAREA UNUI SISTEM DE IRIGARE PRIN PICURARE


Inainte de a ne apuca de montarea sistemului de irigare trebuie sa verificam cateva lucruri:

  • Ce debit are furtunul sau banda de picurare ce urmeza a fi montate.

  • Ce capacitate poate furniza sursa de apa.

  • Care e lungimea maxima suportata de tipul de furtun/banda.


Dupa ce gasim informatiile ne apucam de treaba.


  • Pasul 1.

Se indentifica suprafata de irigat, numarul de randuri, lungimea si orientare in teren ale acestora.

  • Pasul 2.

Se indentifica sursa de apa in planul terenului. Se monteaza un robinet principal si un filtru de apa cu o finete de minim 120 mesh.

  • Pasul 3.

Pe capatul solei de irigat se monteaza teava principala de apa (distribuitorul). Aceasta trebuie dimensionata in functie de capacitatea de descarcare a sistemului de irigat, precum si de debitul generat de sursa de apa. Se intind liniile de picurare.

  • Pasul 4.

Dupa ce distribuitorul s-a intins pe sol si s-au intins si liniile de irigat, se gaureste teava cu o preducea de 8mm sau un burghiu de 8mm si se monteaza robinetii. Dupa ce s-au facut conexiunile in distribuitor, se conecteaza liniile de picurare. Dopurile pentru linii se monteaza la final. Benzile de picurare se monteza cu emitatorii in sus pentru a preveni depunerile de sedimente in duze.

  • Pasul 5.

Se deschid toti robinetii si se da drumul la apa in sistem cateva minute pentru a elimina impuritatile realizate din montaj. Dupa aceasta curatare se monteaza si dopurile.


Atentie!
Liniile nu se intind excesiv. Liniile de picurare trebuie sa stea pe sol.
Chiar daca apa nu curge exact langa planta, nu este nicio problema, apa va ajunge la planta.

Pentru a iriga corect si pentru a avea o presiune corecta in sistem, la prima udare se deschid toate liniile si daca observam ca liniile au o presiune mare (cand se apasa pe banda de picurare aceasta nu trebuie sa fie rigida), se va reduce debitul de apa de la robinetul principal. Daca apa nu ajunge pana la capatul tuturor liniilor, se inchid treptat din robinetii de picurare pana se remediaza problema si liniile deschise functioneaza corect. Apa trebuie sa picure, nu sa tasneasca.


Daca s-au respectat pasii de mai sus, avem un sistem de irigat functional.

Succes.